Vroeg kerstgeschenk: 20 Antwerpse kinderen vliegen met VLM Airlines naar Legoland

Vroeg kerstgeschenk: 20 Antwerpse kinderen vliegen met VLM Airlines naar Legoland

Vanmorgen vlogen 20 kinderen uit kansarme milieus met een Fokker 50 van VLM Airlines naar het Verenigd Koninkrijk om er een bezoek te brengen aan het themapark Legoland. Dit vroeg kerstcadeau was een initiatief van VLM Airlines in samenwerking met Luchthaven Antwerpen, Lego Benelux, Antwerp Fly Shop en het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning De Kleine Vos, dat gevestigd is in Borgerhout.

Met de kerst in aantocht wou VLM Airlines een gratis uitstap aanbieden aan kinderen die het iets minder breed hebben in onze samenleving. Zodra de Fokker 50 vanmorgen vanop de Antwerpse luchthaven was opgestegen, zette het toestel koers naar het Engelse vliegveld van Farnborough. Van daaruit ging het met een autobus naar Legoland Windsor Resort. De hele dag konden de kinderen genieten van de prachtige en leuke attracties, die in deze periode van het jaar in een kleurrijk kerstkleedje gestoken zijn. Tijdens de terugvlucht kregen de kinderen nog een mooi Lego-geschenk. Omstreeks 19u25 landden de kinderen opnieuw op de luchthaven van Antwerpen.

“Zes weken geleden maakte VLM Airlines een succesvolle comeback op de route tussen Antwerpen en Londen City. Om dit te vieren wilden de medewerkers van onze luchtvaartmaatschappij een kerstgebaar stellen voor een aantal kinderen die het minder makkelijk hebben in onze samenleving”, aldus Carl Runge, COO van VLM Airlines. “Ik ben dan ook trots op eenieder die aan dit project heeft meegewerkt. Het is op momenten als deze dat we beseffen wat echt belangrijk is in het leven en hoeveel een mooi gebaar plezier kan doen. De glimlach op de kindergezichten sprak boekdelen.”

Legoland Windsor is een pretpark met Lego-speelgoed als centraal thema. De attracties zijn een mix van lego-decoratie en de attractie zelf. Het park opende zijn deuren in 1996. Het was na Legoland Billund in Denemarken het tweede Legoland-pretpark ter wereld. In 2016 telde het park meer dan 2 miljoen bezoekers, wat van Legoland het meest bezochte pretpark van het Verenigd Koninkrijk maakt.

 

Over VLM Airlines
VLM Airlines voert op dit ogenblik 19 lijnvluchten per week uit op de populaire zakenroute tussen Antwerpen en London City Airport. Vanaf 22 januari vliegt VLM Airlines ook tweemaal per dag van Antwerpen naar Zurich op weekdagen. Daarnaast worden de VLM-toestellen eveneens ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten vanuit Antwerpen, Brussel, Maribor en tal van andere Europese luchthavens.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik meer dan 100 mensen aan de slag. VLM Airlines heeft op dit ogenblik drie vlieglicenties: een Sloveense en een Belgische voor de Fokker 50 en een Belgische AOC voor de A320. De vloot telt twee Airbus A320-200’s en zes Fokker 50’s. Alle toestellen zijn geregistreerd in België. De A320’s bieden plaats aan 180 passagiers en de Fokker 50’s kunnen elk 50 passagiers vervoeren.

Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is. De resterende 40% is eigendom van Chinese investeerders. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation. SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. ontwikkelen samen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’.
www.flyvlm.com

Over VLM

VLM
SHS Antwerp Aviation NV
(operating as VLM Regional)
Luchthavenlei z/n B69
2100 Antwerpen

VLM Airlines d.d.
Ulica Vita Kraigherja 3
2000 Maribor (Sloveniƫ)