VLM viert feest! De luchtverbinding Antwerpen-London City Airport bestaat een kwarteeuw

VLM viert feest! De luchtverbinding Antwerpen-London City Airport bestaat een kwarteeuw

Op 15 mei 1993, precies 25 jaar geleden, voerde de toenmalige Vlaamse Luchttransportmaatschappij (VLM) haar eerste lijnvlucht uit van Antwerpen naar London City Airport. Vanmorgen werd op de luchthaven van Antwerpen deze mijlpaal gevierd in aanwezigheid van de medewerkers van VLM en de luchthaven. Alle passagiers die vandaag van de luchtlijn Antwerpen-London City Airport gebruik maakten kregen een speciaal “25 jaar Antwerpen-London City”-doosje cadeau met daarin lekkere pralines van de befaamde Antwerpse chocolatier Erik Goossens. Geheel onverwacht bleek dat ook Antwerps burgemeester Bart De Wever één van de passagiers was met bestemming Londen.

VLM was tussen 1993 en 2008 actief op de route tussen de Scheldestad en de stadsluchthaven in het oostelijk deel van de Londense Docklands. Daarna werd de verbinding overgenomen door Cityjet. Toen deze luchtvaartmaatschappij vorig jaar aankondigde dat het haar activiteiten op de route zou stopzetten, besliste VLM om zijn Fokker 50’s vanaf 30 oktober 2017 opnieuw in te zetten op deze route, en op die manier de continuïteit te verzekeren op deze zeer belangrijke zakenroute tussen Antwerpen en de Britse hoofdstad.

Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport, voegde er enthousiast aan toe: ”Sinds 1993 verbinden respectievelijk VLM, Cityjet en wederom VLM onze Metropool en het financieel hart van London City. Hoeveel ‘business deals’ werden er gesloten en welk bedrag aan economische waarde werd er dankzij deze verbinding al gecrëeerd? Hoeveel zakenmensen hebben dankzij deze route de zaak van hun leven gedaan? Hoeveel jobs zijn er daardoor bijgekomen? We zullen het nooit weten, maar één ding is zeker: we gaan door!”

Konstantijn Huys, Commercial Director van VLM, voegde eraan toe: "De VLM-verbinding naar London City Airport is vanuit Vlaanderen en Zuid-Nederland veruit het snelste reisalternatief voor zakenreizigers, toeristen en passagiers die vrienden of familie willen bezoeken in Londen. Zowel Luchthaven Antwerpen als London City Airport kunnen bogen op twee enorm belangrijke troeven: de korte inchecktijden en hun nabije ligging ten opzichte van het stadscentrum."

"In de 25 jaar dat London City Airport en Antwerpen met elkaar verbonden zijn, heeft VLM in zeer belangrijke mate bijgedragen tot het succes van deze route", aldus Richard Hill, Chief Commercial Officer van London City Airport. “Vandaag vieren wij het 25-jarig bestaan van deze luchtlijn en bedanken wij VLM heel oprecht. Wij zijn ervan overtuigd dat in de toekomst nog meer zaken- en vrijetijdsreizigers van de geweldige VLM-service zullen gebruikmaken om zich van London naar Antwerpen te verplaatsen.”

Op weekdagen vliegt VLM tot 3 per dag heen en terug op de route tussen Antwerpen en London City Airport. Op zondag is er één heen- en terugvlucht.

Passagiers met bestemming centraal Londen kunnen gebruikmaken van de Docklands Light Railway vanaf het station London City Airport. Deze rijdt direct naar het metrostation Bank in de City en sluit tevens aan op de Jubilee Line naar Canary Wharf en bestemmingen in West-Londen.

London City Airport is de meest centraal gelegen luchthaven van Londen en werd geopend in 1987. De startbaan van 1650 meter werd aangelegd op een smalle strook tussen twee voormalige havendokken (het Royal Albert Dock en het King George V Dock) aan de rivier de Theems.

Over VLM
VLM voert op dit ogenblik lijnvluchten uit vanuit Antwerpen naar Birmingham, London City Airport, Maribor, München en Zurich. Vanaf 4 juni wordt vanuit Antwerpen ook naar Aberdeen, Keulen-Bonn en Rostock gevlogen. Vanaf 1 oktober worden nog twee routes aan het netwerk toegevoegd: Antwerpen-Manchester en Oostende/Brugge-Manchester. Daarnaast worden de VLM-toestellen ook ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten. Bij VLM zijn op dit ogenblik meer dan 100 mensen aan de slag. De vloot telt zes Fokker 50’s, die elk 50 passagiers kunnen vervoeren.
www.flyvlm.com

Contacteer ons
Yves PANNEELS Press Office VLM, (for press enquiries only)
Yves PANNEELS Press Office VLM, (for press enquiries only)
Over VLM

VLM
SHS Antwerp Aviation NV
(operating as VLM Regional)
Luchthavenlei z/n B69
2100 Antwerpen

VLM Airlines d.d.
Ulica Vita Kraigherja 3
2000 Maribor (Sloveniƫ)