VLM Airlines vliegt vanaf 30 oktober opnieuw op de historische route Antwerpen - London City Airport

VLM Airlines vliegt vanaf 30 oktober opnieuw op de historische route Antwerpen - London City Airport

3 tot 4 dagelijkse vluchten op weekdagen en 2 retourvluchten op zondag

Na meer dan negen jaar afwezigheid zal VLM Airlines opnieuw de route tussen Antwerpen en London City Airport gaan uitbaten. VLM Airlines zal hierbij volop gebruikmaken van de rechten die gegund worden aan luchtvaartmaatschappijen die in de Europese Unie gevestigd zijn. De vluchten zullen uitgevoerd worden met Belgische bemanningen, in België geregistreerde Fokker 50-vliegtuigen en... met een AOC (air operator's certificate - vliegvergunning)  die door het Sloveense Ministerie van Infrastructuur aan een dochteronderneming van SHS Antwerp Aviation werd afgeleverd. Tickets zijn nu al te koop via de reisagenten.

Sinds 1993 zijn Antwerpen en London City Airport  rechtstreeks verbonden met elkaar, eerst dankzij VLM Airlines (van 1993 tot 2008), daarna werd de route overgenomen door Cityjet. Enkele weken geleden kondigde Cityjet aan dat het op 27 oktober 2017 zijn activiteiten op de route zal stopzetten.

Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport, is zeer verheugd dat VLM Airlines de route tussen beide steden zal vliegen en de continuïteit zal waarborgen: "De route Antwerpen-London City Airport is van groot belang omdat ze twee van de belangrijkste economische centra in Europa rechtstreeks met elkaar verbindt. In het verleden werd al meermaals bewezen dat deze route het snelste reisalternatief is voor zowel zakenreizigers als vrijetijdspassagiers. Beide luchthavens hebben immers als troeven de korte inchecktijden en korte wandelafstanden en zijn ook dicht bij het stadscentrum gelegen."

Richard Hill, Chief Commercial Officer van London City Airport, zei: “Wij verwelkomen de terugkeer van VLM Airlines op de snelle en comfortabele route tussen Antwerpen en London City Airport, die trouwens de enige verbinding is tussen een Britse luchthaven en de tweede grootste stad van België. Deze verbinding wordt in het bijzonder op prijs gesteld door zakenreizigers die vaak vliegen. VLM Airlines zal vliegen vanaf 30 oktober. Hierdoor wordt de continuïteit voor de passagiers gegarandeerd.”

"Hoewel SHS Antwerp Aviation reeds in september van vorig jaar een vliegvergunning heeft aangevraagd bij de Belgische Federale Overheidsdienst Mobiliteit, werd nog steeds geen AOC toegekend", zegt Harm Prins, CEO van SHS Antwerp Aviation. "Daarom hebben we beslist om de vluchten op deze voor Antwerpen enorm belangrijke route door ons Sloveens dochterbedrijf VLM Airlines d.d. te laten uitvoeren. Deze luchtvaartmaatschappij ontving namelijk reeds op 10 mei 2017 zijn AOC, amper vijf maanden nadat we de aanvraag bij het Sloveense Ministerie van Infrastructuur hadden ingediend."

Prins voegt eraan toe: "Het is nog steeds onduidelijk wanneer precies de FOD Mobiliteit de Belgische AOC aan SHS Antwerp Aviation zal afleveren. We hopen dat het niet te lang meer zal duren, want we wachten nu al ruim een jaar."

VLM Airlines vliegt vanaf 30 oktober van Antwerpen naar Londen City Airport. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er drie dagelijkse vluchten in elke richting en op donderdag en vrijdag vier dagelijkse retourvluchten. Op zondagen vliegt VLM Airlines tweemaal heen en terug.

Tickets kunnen nu al via de reisagenten aangekocht worden. Binnenkort zal op de nieuwe VLM-website ook een online reserveringssysteem beschikbaar zijn.

Binnenkort maakt VLM Airlines nog meer details bekend in verband met het winterseizoen 2017-2018.

Over VLM Airlines
Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is en voor 40% eigendom is van Canadese investeerders. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation.

SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. ontwikkelen samen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’.

SHS Antwerp Aviation is de opvolger van VLM Airlines N.V., dat op 22 juni 2016 zijn activiteiten stopzette. In september 2016 verwierf SHS Aviation de vliegtuigen en alle andere activa van VLM Airlines N.V.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik 55 mensen aan de slag, waarvan 45 in België. De VLM-vloot telt in totaal zes Fokker 50’s, die geregistreerd zijn in België. Drie daarvan staan op de Sloveense AOC. Elk toestel kan 50 passagiers vervoeren.
www.flyvlm.com

 

Nieuwe lijnvluchten van VLM Airlines vanaf 30 oktober 2017

 Route

 Vertrek

 Aankomst

Vluchtdagen *

 Antwerpen -London City Airport

07:00

07:10

12345--

 Antwerpen -London City Airport

10:20

10:10

---45--

 Antwerpen -London City Airport

11:55

12:05

12-----

 Antwerpen -London City Airport

14:15

14:25

--345-7

 Antwerpen -London City Airport

17:50

18:00

12345--

 Antwerpen -London City Airport

18:10

18:20

------7

 London City Airport  - Antwerpen

07:40

09:40

12345--

 London City Airport  - Antwerpen

11:40

13:40

---45--

 London City Airport  - Antwerpen

12:35

14:35

12-----

 London City Airport  - Antwerpen

14:55

16:55

--345-7

 London City Airport  - Antwerpen

18:30

20:30

12345-7

 

* 1 = maandag, 2 = dinsdag, 3 = woensdag, 4 = donderdag, 5 = vrijdag, 6 = zaterdag, 7 = zondag.

Contacteer ons
Yves PANNEELS PR & Communication, Press Office VLM Airlines
Yves PANNEELS PR & Communication, Press Office VLM Airlines
Over VLM

VLM
SHS Antwerp Aviation NV
(operating as VLM Regional)
Luchthavenlei z/n B69
2100 Antwerpen

VLM Airlines d.d.
Ulica Vita Kraigherja 3
2000 Maribor (Sloveniƫ)