VLM Airlines vliegt tijdens de zomermaanden naar vakantiebestemmingen aan de Adriatische Zee

VLM Airlines vliegt tijdens de zomermaanden naar vakantiebestemmingen aan de Adriatische Zee

Seizoenvluchten naar Italië, Griekenland, Kroatië, Slovenië en Montenegro met Belgische middelen maar met Sloveense AOC

Terwijl SHS Antwerp Aviation (de opvolger van VLM Airlines N.V.) nog steeds op zijn Belgische vliegvergunning (AOC) wacht, vliegt VLM Airlines d.d. in juli en augustus op 15 routes in het Middellandse Zeegebied. Er worden twee in België geregistreerde Fokker 50’s ingezet, die elk plaats bieden aan 50 passagiers. De bemanning is Belgisch. De vluchten kunnen ironisch genoeg worden uitgevoerd dankzij de Sloveense AOC van VLM Airlines d.d., het Sloveense dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation.

Deze zomer vliegt VLM Airlines op 15 routes en verbindt daarmee 11 bestemmingen in 5 landen. Naast de vluchten die in opdracht van een Italiaanse touroperator worden uitgevoerd vanuit de Italiaans luchthavens Ancona, Bari en Salerno naar Kroatië (Brač, Split en Zadar), Griekenland (Corfu, Preveza en Zakynthos) en Montenegro (Podgorica en Tivat), gaat VLM Airlines in augustus ook lijnvluchten aanbieden vanuit zijn basis in het Sloveense Maribor naar Split en Tivat. Daarnaast voert VLM Airlines sedert juni, ook vanuit Antwerpen, regelmatig ad hoc-, charter- en privévluchten uit.

De vloot van VLM Airlines telt in totaal 6 Fokker 50’s en is geregistreerd in België. Drie toestellen staan op de Sloveense AOC. Twee daarvan worden nu ingezet in het gebied rond de Adriatische Zee.

De Belgische vennootschap SHS Antwerp Aviation N.V. en het Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. ontwikkelen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’. Daartoe werden twee vliegvergunningen (air operator’s license, AOC) aangevraagd: één in België en één in Slovenië.

Geduldig afwachten
“Het Sloveense VLM Airlines d.d., dat voor 100% in handen is van SHS Antwerp Aviation, diende in januari 2017 een AOC-aanvraag in bij het Sloveense Ministerie van Infrastructuur. Die AOC werd afgeleverd op 10 mei 2017. De aanvraag voor een Belgische AOC werd door SHS Antwerp Aviation in september van vorig jaar al ingediend in bij de Federale Overheidsdienst Mobiliteit. Tot op heden is de procedure nog steeds lopende. Toch blijven wij niet bij de pakken zitten en maken intussen gebruik van de vliegrechten die de Sloveense AOC van VLM Airlines d.d. ons biedt. Onze vestiging op de luchthaven van Antwerpen verleent volop administratieve, commerciële en technische ondersteuning aan onze vluchtoperaties in Zuid-Europa”, aldus Harm Prins, CEO van SHS Aviation.

Hij voegt eraan toe: “Op dit ogenblik zijn bij VLM Airlines ruim 55 mensen aan de slag, waarvan 45 in België. Dat hadden er gemakkelijk al een paar honderd meer kunnen zijn, indien we ook over de Belgische AOC zouden beschikken.”

SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. zullen later dit jaar onder gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’, nog meer lijnvluchten aanbieden.  Details in verband met de geplande routes en uurroosters worden later bekendgemaakt.
www.flyvlm.com

Over VLM Airlines
De Nederlandse vennootschap SHS Aviation B.V. ontwikkelt zowel vlieg- als luchthavenactiviteiten. Het bedrijf is voor 60% in handen van Nederlandse investeerders en voor 40% Canadese.

SHS Aviation B.V. heeft twee dochterondernemingen: SHS Antwerp Aviation NV en de Sloveense vennootschap SHS Aviation d.o.o. (die eigenaar is van de luchthaven van Maribor in Slovenië).

SHS Antwerp Aviation is de opvolger van VLM Airlines NV, dat op 22 juni 2016 al zijn activiteiten stopzette. In september 2016 verwierf SHS Aviation de vliegtuigen en alle andere activa van VLM Airlines NV. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is voor 100% in handen van SHS Antwerp Aviation NV.

Contacteer ons
Yves PANNEELS PR & Communication, Press Office VLM Airlines
Yves PANNEELS PR & Communication, Press Office VLM Airlines
Over VLM

VLM
SHS Antwerp Aviation NV
(operating as VLM Regional)
Luchthavenlei z/n B69
2100 Antwerpen

VLM Airlines d.d.
Ulica Vita Kraigherja 3
2000 Maribor (Slovenië)