VLM Airlines viert zijn comeback op de route Antwerpen - London City

VLM Airlines viert zijn comeback op de route Antwerpen - London City

Reserveringen lopen vlot binnen

Vanmorgen maakte VLM Airlines zijn comeback op de belangrijke zakenroute tussen Antwerpen en London City Airport.  Het vliegtuig met registratienummer OO-VLI, één van de 6 Fokker 50’s van VLM Airlines, steeg vandaag op in Antwerpen en zette koers naar de luchthaven in de Londonse Docklands. "Vandaag ging ook onze gerestylede VLM-website met het nieuwe reserveringssysteem online", zei Harm Prins, CEO van VLM Airlines. "Tickets naar Londen City zijn dus nu verkrijgbaar zowel via www.flyvlm.com als de reisagent. Het doet deugd te zien dat de reserveringen vlot binnenkomen."

“Vandaag vieren wij een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. Wij zijn trots om terug te zijn. Vastberadener en veerkrachtiger dan ooit tevoren”, aldus Harm Prins. “Iedereen in ons bedrijf is enorm verheugd dat VLM Airlines opnieuw zijn diensten aanbiedt vanuit Antwerpen en Londen.”

Richard Hill, Chief Commercial Officer van London City Airport, verklaarde: “Het is fantastisch om VLM Airlines terug te zien op London City Airport. Deze verbinding is van groot belang want het is de enige rechtstreekse link tussen de Britse hoofdstad en de op één na grootste stad van België. Ik ben er heilig van overtuigd dat de zakenreizigers de comeback van VLM enorm op prijs zullen stellen.”

Volgens Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport, verbindt de route Antwerpen-London City Airport twee van de belangrijkste economische centra in Europa: “In het verleden werd al meermaals bewezen dat deze route het snelste reisalternatief is voor zowel zakenreizigers als vrijetijdspassagiers. Beide luchthavens hebben in vergelijking met andere luchthavens enkele specifieke troeven, nl. de snelle inchecktijden, de korte wandelafstanden en de ligging dicht bij het stadscentrum."

VLM Airlines vliegt op maandag, dinsdag en woensdag driemaal per dag heen en terug. Op donderdag en vrijdag zijn er zelfs vier retourvluchten. Op zondag biedt VLM Airlines tweemaal heen en terug tussen Antwerpen en Londen City aan.

De lijn Antwerpen - London City Airport bestaat al sinds 1993. Tot in 2008 was VLM Airlines actief op de route. Daarna nam CityJet het over. Enkele weken geleden kondigde Cityjet aan dat het zijn activiteiten op de route op 27 oktober zou stopzetten. Daarop besliste VLM Airlines om opnieuw tussen Antwerpen en Londen te gaan vliegen en op die manier de continuïteit te verzekeren.

Over VLM Airlines
Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is. De resterende 40% is eigendom van Chinese investeerders. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation.

SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. ontwikkelen samen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’.

SHS Antwerp Aviation is de opvolger van VLM Airlines N.V., dat op 22 juni 2016 zijn activiteiten stopzette. In september 2016 verwierf SHS Aviation de vliegtuigen en alle andere activa van VLM Airlines N.V.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik 55 mensen aan de slag, waarvan 45 in België. De VLM-vloot telt in totaal zes Fokker 50’s, die geregistreerd zijn in België. Drie daarvan staan op de Sloveense AOC. Elk toestel kan 50 passagiers vervoeren.
www.flyvlm.com

Uurrooster - route Antwerpen – Londen City (winterseizoen 2017-2018)

 Route

 Vertrek

 Aankomst

Vluchtdagen *

 Antwerpen -London City Airport

07:00

07:10

12345--

 Antwerpen -London City Airport

10:20

10:10

---45--

 Antwerpen -London City Airport

11:55

12:05

12-----

 Antwerpen -London City Airport

14:15

14:25

--345-7

 Antwerpen -London City Airport

17:50

18:00

12345-7

 London City Airport  - Antwerpen

07:40

09:40

12345--

 London City Airport  - Antwerpen

11:40

13:40

---45--

 London City Airport  - Antwerpen

12:35

14:35

12-----

 London City Airport  - Antwerpen

14:55

16:55

--345-7

 London City Airport  - Antwerpen

18:30

20:30

12345-7

 

* 1 = maandag, 2 = dinsdag, 3 = woensdag, 4 = donderdag, 5 = vrijdag, 6 = zaterdag, 7 = zondag.

Fotolegende (v.l.n.r.): o.a. Cdt. Wim Verbist (Antwerp Airport), Harm Prins (CEO VLM Airlines), Qiang Cui (SHS Aviation) en Carl Runge (VLM Airlines)

Contacteer ons
Yves PANNEELS Press Office VLM Airlines, (for press enquiries only)
Yves PANNEELS Press Office VLM Airlines, (for press enquiries only)
Over VLM

VLM
SHS Antwerp Aviation NV
(operating as VLM Regional)
Luchthavenlei z/n B69
2100 Antwerpen

VLM Airlines d.d.
Ulica Vita Kraigherja 3
2000 Maribor (Sloveniƫ)