VLM Airlines is van start gegaan met lijnvluchten tussen Slovenië en Kroatië

VLM Airlines is van start gegaan met lijnvluchten tussen Slovenië en Kroatië

Dinsdag 8 augustus 2017 — Deze maand vliegt VLM Airlines wekelijks van Maribor (Slovenië) naar de populaire vakantiebestemmingen Dubrovnik en Split in Kroatië. Daarnaast voert de luchtvaartmaatschappij in opdracht van een Italiaanse touroperator ook tal van vluchten uit van de Italiaanse luchthavens Ancona, Bari en Salerno naar acht bestemmingen in Kroatië, Griekenland en Montenegro (Brač, Split, Zadar, Corfu, Preveza, Zakynthos, Podgorica en Tivat). De bemanning en de passagiers van de eerste VLM-lijnvlucht naar Split werden begroet door Saša Pelko, viceburgemeester van Maribor, Gillian Yeung, managing director van SHS Aviation, en Boris Bobek, algemeen directeur van Edvard Rusjan Maribor Airport.

Informatie omtrent de vluchten van Maribor naar Split en Dubrovnik (uurroosters, ticketprijzen…) is beschikbaar via de website www.flyvlm.com.

Intussen wacht SHS Antwerp Aviation nog steeds op zijn Belgische vliegvergunning (air operator’s license, AOC). De aanvraag daartoe werd in september van vorig jaar ingediend bij de FOD Mobiliteit. Die procedure is nog steeds aan de gang.

VLM Airlines d.d. heeft in januari 2017 een identieke AOC-aanvraag ingediend in Slovenië. De vliegvergunning werd door het Sloveense Ministerie van Infrastructuur afgeleverd op 10 mei 2017, amper vijf maanden na het indienen van de aanvraag.

Over VLM Airlines
SHS Antwerp Aviation NV is de opvolger van VLM Airlines NV, dat op 22 juni 2016 al zijn activiteiten stopzette. In september 2016 verwierf SHS Aviation de vliegtuigen en alle andere activa van VLM Airlines NV. SHS Antwerp Aviation en zijn Sloveense dochtermaatschappij VLM Airlines d.d. zijn eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., dat voor 60% in handen is van Nederlandse investeerders en voor 40 % in handen van investeerders uit Canada. SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. ontwikkelen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’.

De VLM-vloot telt in totaal zes Fokker 50’s, die geregistreerd zijn in België. Drie daarvan staan op de Sloveense AOC. Elk toestel kan 50 passagiers vervoeren. VLM Airlines vliegt momenteel op 15 routes en verbindt daarmee 12 bestemmingen in vijf landen. Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik 55 mensen aan de slag, waarvan 45 in België.
www.flyvlm.com

Yves PANNEELS PR & Communication at Press Office VLM Airlines