VLM Airlines heeft Belgische vliegvergunningen verkregen voor zowel Airbus A320 als Fokker 50

VLM Airlines heeft Belgische vliegvergunningen verkregen voor zowel Airbus A320 als Fokker 50

Het Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) van de Belgische federale overheidsdienst Mobiliteit heeft gisteravond aan VLM Airlines meegedeeld dat aan de luchtvaartmaatschappij een Air Operator Certificate (AOC - vliegvergunning) voor Fokker 50 werd toegekend. Eerder had de DGLV ook al zijn goedkeuring verleend aan de overname van het Air Operator Certificate (AOC - vliegvergunning) van Thomas Cook Airlines Belgium. Het binnenhalen van deze twee AOC’s is, na de comeback op de route Antwerpen - London City Airport eind vorige maand, een heel belangrijke mijlpaal voor VLM Airlines.

VLM Airlines heeft dus op dit ogenblik drie vlieglicenties: een Sloveense en een Belgische voor de Fokker 50 en een Belgische AOC voor de A320.

Op de A320-AOC staan twee Airbus A320-200’s ingeschreven (OO-TCT en OO-TCX). Deze toestellen zijn gestationeerd op Brussels Airport en zullen aanvankelijk enkel charter-, ACMI- en private vluchten uitvoeren. De eerste A320-vluchten onder VLM-vlag vonden vorige week al plaats.

De huidige beschildering van de A320’s is een knipoog naar de toeristische markt waarop VLM Airlines ook actief wil zijn. Het is evenwel de bedoeling dat deze vliegtuigen op termijn samen met de Fokker 50-vloot zullen worden ingezet op het Europees lijnvluchtennetwerk van VLM Airlines.

VLM Airlines voert op dit ogenblik 19 lijnvluchten per week uit op de populaire zakenroute tussen Antwerpen en London City Airport. Daarnaast worden de toestellen van VLM ook ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten vanuit Antwerpen, Brussel, Maribor en tal van andere Europese luchthavens.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik ruim 100 mensen aan de slag, waarvan 90 in België. De vloot telt nu in totaal twee Airbus A320-200’s en zes Fokker 50’s, die geregistreerd zijn in België. De A320’s bieden plaats aan 180 passagiers en de Fokker 50’s kunnen elk 50 passagiers vervoeren.

Bericht aan de redactie: fotomateriaal is beschikbaar via https://flyvlm.force3.be/media

Over VLM Airlines
Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is. De resterende 40% is eigendom van Chinese investeerders. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation.

SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. ontwikkelen samen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’.

SHS Antwerp Aviation is de opvolger van VLM Airlines N.V., dat op 22 juni 2016 zijn activiteiten stopzette. In september 2016 verwierf SHS Aviation de vliegtuigen en alle andere activa van VLM Airlines N.V.
www.flyvlm.com

Contacteer ons
Yves PANNEELS Press Office VLM Airlines, (for press enquiries only)
Yves PANNEELS Press Office VLM Airlines, (for press enquiries only)
Over VLM

VLM
SHS Antwerp Aviation NV
(operating as VLM Regional)
Luchthavenlei z/n B69
2100 Antwerpen

VLM Airlines d.d.
Ulica Vita Kraigherja 3
2000 Maribor (Sloveniƫ)