Slovenië kent vliegvergunning toe aan VLM Airlines d.d.

SHS Antwerp Aviation hoopt nu ook Belgische AOC spoedig te mogen ontvangen

Het Sloveense Ministerie van Infrastructuur heeft gisteravond aan de Sloveense vennootschap VLM Airlines d.d., die voor 100% in handen is van de Belgische vennootschap SHS Antwerp Aviation NV, een AOC (air operator's certificate  - vliegvergunning) afgeleverd. De aanvraag bij de Belgische overheid voor een AOC voor SHS Antwerp Aviation NV is echter nog steeds in behandeling bij de FOD Mobiliteit.

Na de zomer wordt van start gegaan met lijnvluchten vanuit Maribor. Op dit ogenblik wordt daartoe alles in gereedheid gebracht. Details inzake het aantal in te zetten vliegtuigen, de geplande routes en de uurroosters zullen later bekendgemaakt worden. 

Zowel het Belgische SHS Antwerp Aviation NV als de Sloveense VLM Airlines d.d. willen samen luchtvaartactiviteiten ontplooien onder de gemeenschappelijke handelsnaam VLM Airlines. Daartoe werden twee AOC’s aangevraagd, één in België en één in Slovenië.

“SHS Antwerp Aviation, het Belgische moederbedrijf van VLM Airlines d.d., heeft eind september 2016 al een aanvraag ingediend bij de Belgische FOD Mobiliteit voor een AOC maar die is helaas tot op heden nog steeds niet toegekend”, aldus Harm Prins, CEO van SHS Aviation Antwerp. Hij voegt eraan toe: “Wij hopen dat het feit dat een dochteronderneming van SHS Antwerp Aviation in een andere EU-Lidstaat een AOC heeft verkregen, het proces in België kan bespoedigen. De aanvraagprocedure voor de Belgische AOC blijft dus, ondanks de aflevering van de Sloveense AOC, onverkort verderlopen. Het is dus niet zo dat de vliegvergunning voor de Sloveense dochter van SHS Antwerp Aviation de Belgische AOC vervangt. Beide AOC’s zijn namelijk van essentieel belang om het volledige business plan te kunnen uitrollen. Wij hopen de AOC voor SHS Antwerp Aviation zo snel mogelijk te mogen ontvangen, zodat ook hier in België op korte termijn een paar honderd nieuwe arbeidsplaatsen kunnen worden gecreëerd.”

SHS Antwerp Aviation NV is een dochteronderneming van SHS Aviation B.V. (Nederland) en is de opvolger van VLM Airlines NV, dat op 22 juni 2016 in faling is gegaan.  SHS Aviation B.V. (Nederland) is voor 60% in handen van Nederlandse investeerders en voor 40% Canadese.

Contacteer ons
Yves Panneels SHS Aviation, Press Office VLM Airlines
Yves Panneels SHS Aviation, Press Office VLM Airlines
Over VLM

VLM
SHS Antwerp Aviation NV
(operating as VLM Regional)
Luchthavenlei z/n B69
2100 Antwerpen

VLM Airlines d.d.
Ulica Vita Kraigherja 3
2000 Maribor (Slovenië)