SHS Antwerp Aviation (VLM) gaat in vereffening

Vrijdag 31 augustus 2018 — SHS Aviation B.V., de hoofdaandeelhouder van de N.V. SHS Antwerp Aviation (VLM), heeft vandaag tijdens een buitengewone algemene vergadering beslist de Belgische vennootschap te ontbinden en in vereffening te stellen.

Eerder deze maand werd al meegedeeld dat VLM de verbindingen naar Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, Maribor, München en Rostock ging stopzetten en dat VLM zich voortaan zou focussen op business chartervluchten en de routes Antwerpen-London City Airport en Antwerpen-Zurich. Ook de lijnvluchten naar London City en Zurich worden nu stopgezet.

De vereffening treedt onmiddellijk in voege. Youri Steverlynck en Birgitta Van Itterbeek van het advocatenkantoor Monard Law werden aangeduid als vereffenaars. Zij staan in voor de contacten met mogelijke overnemers.

 

SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is. De andere 40% is eigendom van Chinese investeerders. SHS Antwerp Aviation is actief onder de merknaam ‘VLM’. Bij VLM zijn 85 mensen aan de slag.